lunes, 19 de mayo de 2008

Es presenta el nou GRUP ECOLOGISTA LES AGULLES - ECOLOGISTES EN ACCIÓ

Comunicat de premsa

El divendres 16 de maig es va presentar a Gavà (Baix Llobregat) el nou Grup Ecologista Les Agulles. El grup, federat a Ecologistes en Acció de Catalunya, va explicar davant d’unes 40 persones els seus principis i objectius fundacionals.

Així, figura com una de les màximes prioritats, la lluita contra l’urbanisme desenfrenat a tot l’entorn metropolità, i especialment a les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès, que serà el seu àmbit d’actuació preferent. Alguns projectes urbanístics totalment irracionals estan en marxa. El Pla de Ponent, a Gavà, representa un atemptat frontal al medi ambient, ja que preveu la construcció de 5.000 pisos en un espai natural que representa la darrera connexió sense urbanitzar entre el Massís del Garraf i les zones agrícoles i naturals protegides del Delta del Llobregat. Per això, el Grup les Agulles, seguirà amb la lluita contra aquest projecte impulsat per l’Ajuntament, d’acord amb el grup immobiliari VERTIX.

D’altra banda, entre les principals línies de treball es troba també la mobilitat sostenible, la seguretat alimentària, l’impuls a la solidaritat, i l’estalvi i eficiència d’aigua i energia, entre molts altres.

Després de la presentació inicial, va haver-hi un debat llarg i ric entre els assistents, al voltant de la necessitat de mobilitzar la ciutadania de Gavà i dels pobles veïns contra el Pla de Ponent, i les millors maneres per a fer-ho. Va quedar clara la voluntat unitària, de sumar persones i grups en aquesta causa, però també es va alertar que altres espais valuosos que són urbanitzables es poden arribar a perdre també a Gavà.

No hay comentarios: