domingo, 9 de diciembre de 2007

PROPUESTAS Y OPINIONES

Hay alternativas viables que "inexplicablemente" el Ayuntamiento se niega a considerar. Veamos algunas y también opiniones de gavanenses dignas de tener en cuenta:


Apreciados vecinos/as de Gavá:

De nuevo nos dirigimos a vosotros/as para invitaros el próximo sábado, 29 deseptiembre, 2007 al Parque de la Torre Lluc para pasar con nosotros una jornada en contra del Pla de Ponent, reivindicando la creación de un parque como única alternativa. Para la que estamos preparando una serie de actividades divulgativas tanto para adultos como para niños. El propósito es mostrar la importancia que supone salvaguardar el entorno del Calamot, que, como sabéis continua amenazado por un proyecto urbanístico especulativo apoyado y promovido por nuestro Ayuntamiento.

La idea detrás del evento es unir a la población de Gavá como ciudadanos interesados en proteger el último corredor verde que permanece y mantenerlo para nuestros hijos y nietos, y así garantizar la calidad de vida de nuestra ciudad ahora y en el futuro. Os animamos a venir a informaros, concienciaros, y uniros a nosotros en la propuesta de un parque a través del cual ganamos todos, integrando la educación, la conservación y el ocio en un entorno único en toda la zona. Para esta jornada estamos organizando actividades entre las que destacan una exposición, talleres sobre conservación de la naturaleza, y el pase de un cortometraje.

EL MURAL DE LOS NIÑOS
Invitamos a todos los niños de Gavá a pedirle al alcalde que proteja el Calamoty lo convierta en un parque para las futuras generaciones. Los niños podrándibujar o escribir un mensaje en un gran mural, donde expresar las razonespor las que piensan que los árboles y los animales se han de proteger.Este mural se presentará en la Alcaldía del Ayuntamiento.

EXPOSICIÓN
En una carpa estamos preparando una exposición informativa sobre la riqueza de la fauna y flora del paraje , las amenazas a las que se enfrenta en cuestión, y el proyecto de recuperar el corredor biológico para que continúe sirviendo de conector entre el Parque Natural del Garraf y los humedales, pinedas y ParqueAgrícola del Baix Llobregat, dentro de un macro proyecto de conectividad detodas las zonas naturales importantes del Delta del Llobregat. Mostramos pues la urgencia de proteger el Calamot para la ciudad de Gavá, y el área metropolitana.

Esta exposición, después de la jornada del 29, se trasladará a la sala de exposiciones del Centro Cultural Sant Jordi de La Caixa de Catalunya en la Rambla Vayreda, para que los colegios, entre otras instituciones culturales y sociales puedan llevar grupos a visitar la exposición yprofundizar en sus conocimientos sobre el tema. El material audiovisual incluye fotos, material de campo, mapas, y un cortometraje.

LOS GLOBOS DE LOS DESEOS
Aunque parezca una actividad exclusiva para niños, invitamos también a los adultos a participar en el lanzamiento de globos. Cada persona o niño recibirá un globo al que atará un deseo para la recuperación y conservación de la naturaleza y los soltaremos al cielo simultáneamente.

CUANTOS MÁS SEAMOS, MÁS ESPECTACULARMATERIAL PUBLICITARIO GRATIS Y A LA VENTA

Durante la jornada tendréis la posibilidad de recibir y/o comprar material divulgativo en la exposición:

Globos GratisCopias del Video 5€Camisetas 12€Pegatinas GratisPostales GratisPosters 10€Fotografías 5€

RECOGIDA DE FIRMAS
Continuaremos recogiendo firmas durante la jornada y todo el mes siguiente.No pararemos hasta haber conseguido las 5.000 firmas necesarias para poderfrenar las excavadoras y las taladoras. Nuestro objetivo es que se conserveintacto el entorno amenazado pues, incluso las zonas anexas a la carreterason de suma importancia para que el corredor biológico pueda seguir desempeñando su labor de conector de animales e insectos y salvaguardar la riqueza genética de nuestro futuro parque.

Podéis firmar este mismo boletín, entregándolo el día 29 en la carpa de exposición y os invitamos también a ayudarnos a recoger firmas. Podéis pedirque se os mande una copia de la hoja de recogida escribiendo a:processogava21@hotmail.com
¡¡OS ESPERAMOS!!
Revista informativa editada y distribuïda por (Grupos i Asociaciones y Partidos de Gavà - Febrero de 2002)

Àngel Losada: Hay que mantener a toda costa el corredor biológico del Pla de Carat. Es importante por su flora, su fauna, y también como pulmón de los vecinos de Gavà. Gavà no debe crecer por ahí.

Josep M.Comas: No crec que Gavà hagi ce crèixer en aquesta direcció. Realment no s'ha donat cap justificació per urbanitzar ara el Pla de Ponent. Al contrari, crec que caldria protegir el paratge.

Manel Alonso: Em preocupa la protecció dels importants jaciments històrics i arqueològics de la zona. L'experiència d'altres urbanitzacions recents a Gavà no ens permet ser gaire optimistes, precisament.

Carmen García: La naturaleza es un bien común y una herencia para nuestros hijos. Todo lo que hoy destruyamos es irrecuperable ppara el futuro. Se debe proteger sobre intereses políticos y económicos.

Joan Martínez: Es necesario solucionar las carencias en los servicios actuales antes de complicarse en un proyecto que los satura aún más; incluído el transporte, tanto ferroviario como interurbano.

Elisabet Martínez: Crec que no fan falta tantes cases. No m'agrada la massificació que comportarà. Vull una ciutat per viure-hi bé. Al Pla de Carat hi vull un parc. Més cases significa menys qualitat de vida.

Laura Calvel: Si m'asseguressin que amb l'augment d'habitants també augmentarien els serveis, podria arrivar a tenir fins i tot una opinió favorable, però ara per ara només hi veig inconvenients.

Josep Cardona: M'oposo totalment a aquest pla perquè no és coherent ni correspon a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, sino que més aviat les contradiu.
Pilar López: Perderemos un espacio libre y muy frecuentado que está al lado de Gavà. Tenerlo, hoy, es un verdadero lujp. No creo que Gavà deba crecer en esa dirección. Además, no está justificado.

Toni Bosch: Caldrà preguntar a l'alcalde què enten per "un pla de caire més consultiu", com va prometre l'any 1993 quan vam aturar el primer projecte municipal per urbanitzar la zona.
Charo Giménez: Crecer para satisfacer las necesidades actuales está bien. Pero es muy "faraónico" que el Ayuntamiento quiera atarlo todo para los próximos 20 años. ¿Acaso creen que van a ser eternos?

Pau Navarro: Amb aquest nou pla s'asseguren els beneficis d'una constructora els propers 20 anys. El que fan falta són pisos per a joves; dubto que el Pla de Ponent sigui per a nosaltres.
Javier García: La alternativa está propuesta en el estudio de viabilidad del Parque Montbaig-Montpedrós, financiado por la Diputación y premiado "mejor iniciativa comarcal" del bienio 2000-2001.

Marta Giménez: El que més greu sap de tanta propaganda municipal és que amb dinerspúblics s'està fent la promoció inmobiliàriad'una empresa privada. No m'agrada aquesta barreja d'interessos creats.

Marcel.lí Reyes: Preveig un futur ben negre per a Gavà, si s'aprova el Pla de Ponent: carreteres i serveis saturats, un espai natural trossejat i destrüit, i una inmobiliària (i algú més) més rics que mai.

Juan A. Heredia: El Pla de Ponent hipoteca el futuro de la ciudad. Por lo tanto, lo deben decidir sus ciudadanos y ciudadanas. No unos pocos partidos o un Ayuntamiento sin previa consulta.

Jaume Grau: El repte de Gavà és impulsar la democràcia participativa. Cal comptar amb l'opinió de persones i entitats per decidir el futur de la ciutat. No fer-ho és un caciquisme anacrònic.

Josep Campmany: El 1993 es preveien 2.850 habitatges. Ara s'en preveuen 4.749. Un increment brutal que només beneficiarà el promotor privat: Vèrtix i les seves filials inmobiliàries.

UN ALTRE GAVÀ ÉS POSSIBLE!


Manifest curt de la Plataforma NO al PLA DE PONENT”

En el terme de Gavà, s’hi troba el darrer espai de connexió biològica entre el delta del Llobregat i el massís de Garraf, formant una unitat territorial, paisatgística i sociobiològica: és el Pla de Carat (Pla de Ponent).

Les seves més de 200 hectàrees d’extensió i el fet de ser un terreny bastant pla, fan d’aquest indret, un lloc idoni per a l’especulació urbanística. La urbanització del Pla de Ponent, destruiria irreversiblement aquest espai. Els veïns i veïnes de Gavà, fa més de 13 anys que lluitem contra els diferents intents de l’ajuntament d’especular amb el nostre patrimoni.

Ara rebutgem novament, el projecte aprovat el passat dijous per l’equip de govern, que preveu prop de 5000 habitatges, i demanem la conservació d’aquest espai...

– Perquè aquest corredor és indispensable per possibilitar l’intercanvi i la diversitat biològica entre el Garraf i el delta.
– Perquè és l’únic espai lliure que queda a ponent, sota la pressió urbana de l’Àrea Metropolitana, augmentant el seu valor com a espai públic i social.
– Perquè cal preservar a més el patrimoni cultural i històric de les masies i les restes arqueològiques que conté.
– Perquè en contra de la propaganda municipal, la majoria habitatges no serien assequibles, i només servirien per augmentar els guanys de la immobiliària promotora Vèrtix. Nosaltres posaríem el patrimoni territorial, i ells se’n portarien els beneficis.
– Perquè es poden trobar solucions a la falta d’habitatge, sense agredir espais d’alt interès ecològic: fent sortir al mercat els més de 1800 pisos que hi ha buits; creant borses d’habitatge per a joves; planificant el creixement d’acord amb la demanda real de la població, i finalment
– Perquè pretenen imposar-nos un projecte, sense establir mecanismes de participació ciutadana, per decidir sobre el model de ciutat que volem.

Per tot això EXIGIM:
- Que s’apliqui una moratòria al Pla de Ponent.

- Que s’inclogui el Pla de Carat dins del Pla de connectors biològics de Catalunya, i que es declarin aquestes més de dues-centes hectàrees, com a Parc Natural d’ús públic i controlat.

- Que es rehabilitin els edificis existents com la Masia de l'Horta i l'edifici racionalista de Can Cerdans i es restaurin altres indrets per dedicar-los a Escoles públiques de llenguatge natural, natura, agrobiologia, preservació del patrimoni, lleure, etc.

- Que es busquin solucions reals al problema de l’habitatge jove i social, compatibles amb la preservació del territori.

- Que es convoqui una consulta ciutadana per declarar l’espai com a zona no urbanitzable.
Prou imposicions urbanísticoespeculatives!
Prou destrucció del territori!

¡PROTEGIR LA CONNECTIVITAT I EL PATRIMONI ÉS POSSIBLE!
NO al PLA DE PONENT! SÍ al PARC DE PONENT!



MANIFIESTO DE EUiA CONTRA EL PLA DE PONENT
Gavà y Barcelona, a 11 de febrero de 2006
La oposición de EUiA de Gavà contra el Pla de Ponent, conocida y difundida ampliamente a través de los medios de comunicación, ha sido asumida como postura propia de Izquierda Unida y Alternativa a nivel nacional.
Durante la reunión del Consejo Nacional de EUiA del pasado 11 de febrero, se debatió y acordar que el máximo órgano de EUiA apoya y hace suya la postura de la asamblea de Gavà de nuestra organización. EUiA, con este acuerdo, reconoce y hace manifiesto el alcance no sólo local sino metropolitano y nacional del proyecto de Pla de Ponent impulsado por el Alcalde de Gavà, Joaquim Balsera.
Los motivos para oponerse al Pla de Ponent son de cariz social, ecológico, paisajístico, arqueológico, urbanístico y de modelo territorial y de movilidad. Adjuntamos a continuación el texto aprobado: POR EL DERECHO A LA VIVIENDA, POR EL DERECHO A UN MEDIO AMBIENTE SALUDABLE: NO AL “PLA DE PONENT”
El Consejo Nacional de EUiA acuerda:
1. Mostrar el rechazo d’EUiA al proyecto denominado Plan de Ponente, por sus impactos ambientales, paisajísticos y sociales, tanto a nivel local como nacional de Catalunya.
2. Hacer patente que este proyecto responde más a los intereses especulativos de granos inmobiliarias que a verdaderas necesidades sociales.
3. Mostrar la voluntad d’EUiA de qué el proceso sea reconducido con más debate, más participación ciudadana y asociativa y más visión de l’alcance real de l’actuación que es metropolitana. Por lo tanto, y dada su magnitud, haría falta someter el proyecto a un proceso de democracia participativa real.
4. Consideramos también que aquello razonable sería el consenso político entre las fuerzas de la izquierda que apoyamos al gobierno catalanista y de izquierdas y no paso un pacto del gobierno local con la derecha (PP y CIU), que es el’que s ha producido.
5. Manifestar la decisión d’EUiA de seguir trabajando en garantizar que se haga efectivo el derecho a disfrutar de un medio ambiente saludable, a través de la protección efectiva de los espacios naturales de valor ambiental del Plan de Ponente.
6. Manifestar la urgencia que para EUiA siempre ha tenido la necesitado de aplicar políticas de vivienda pública eficaces, asequibles y suficientes. En este sentido, mostrar el total apoyo a los trabajos de redacción del proyecto de Ley para el Derecho a la Vivienda, y reclamar que las políticas de vivienda locales sean aplicadas con urgencia pero con respeto por los otras derechos, como es el del medio ambiente.

ERC demana un debat plural sobre el Pla de Ponent als
mitjans de comunicació municipals


COMUNICAT I CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
15 de Febrer de 2006

La petició es realitzarà al proper Ple Municipal del 23 de febrer
ERC-Gavà demanarà formalment al Ple Municipal de febrer que els mitjans de comunicació municipals realitzin debats plurals sobre el Pla de Ponent, l’operació urbanística impulsada per la immobiliària Vèrtix, amb el beneplàcit del govern municipal, i que preveu urbanitzar el darrer connector biològic i paisatgístic entre els espais naturals del Garraf i el Delta del Llobregat.

ERC-Gavà realitzarà aquesta petició formal davant la constatació del fet que els mitjans de comunicació municipal no han realitzat cap debat obert sobre aquest polèmic tema local, que ha mobilitzat una forta acció cívica opositora per part de la Plataforma No al Pla de Ponent, que ha reunit milers de signatures, ha repartit centenars de pancartes que segueixen penjades als balcons, i va convocar centenars de persones en una manifestació a finals del mes de gener passat.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Marcel·lí Reyes, afirma que « estem constatant que
les informacions que s’han difós a través dels mitjans municipals primen les opinions de la immobiliària promotora, secundada per l’equip de govern local, mentre que les accions opositores han ocupat espais residuals, s’han minoritzat o simplement no han estat recollides». Reyes adverteix que « els propietaris del sector donaran 350.000 Euros al govern local per realitzar una operació de pubilicitat i propaganda del pla de Ponent, i tenim coneixement que el govern local ja està preparant una edició especial del periòdic municipal Brugués dedicada a publicitar els arguments de la part favorable a la urbanització». El portaveu d’ERC remarca que « els mitjans de comunicació municipals no són propietat exclusiva de ningú i tenen l’obligació de reflectir la pluralitat».

Reyes anuncia que « demanarem un debat plural a la ràdio i a la televisió, amb participació de tots els partits i de la Plataforma No al Pla de Ponent, així com un tractament rigorós de la pluralitat d’opinions al periòdic municipal ».

Convocatòria als mitjans de comunicació

Per ampliar la notícia, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Marcel·lí Reyes, compareixerà davant dels mitjans el proper dijous, 16 de febrer, a les 17.00 h, davant dels estudis de Gavà Televisió (plaça de Francesc Macià).


COMUNICAT DE LA PLATAFORMA NO al PLA DE PONENT:

FIGURACIÓ DE «LA MORT DE LA NATURA» AL CALAMOT
Gavà, 23 de febrer de 2006

La Plataforma NO AL PLA DE PONENT anuncia la realització de l’acte simbòlic «la mort de la natura» del Pla de Ponent, el diumenge dia 26 de febrer, a les 11 hores de matí, en el Parc del Mil·leni. L’acte serà una acció puntual realitzada per una selecció de col·laboradors i col·laboradores de la plataforma. No es tracta de cap convocatoria massiva.

Una vegada consolidat tot el moviment ciutadà en contra del Pla urbanístic del Pla de Ponent, la Plataforma seguirà reclamant, de manera contundent, l’alternativa de que siguin salvaguardats íntegrament i per sempre els espais afectats per aquest pla, i passin a ser declarats com a Parc Natural.
Per tant, la plataforma segueix creient que els arguments municipals no tenen cap tipus de credibilitat, i és per això que seguirà responent amb contundència a la propaganda municipal i a la sordesa dels seus governants.

De les properes accions que ja té preparades la Plataforma, la primera consistirà en la col·locació d’unes creus (RIP) en els arbres situats en el Pla de Ponent, començant des del Parc del Mil·leni, passant pels vessants del Calamot i endinsant-nos cap al Pla de Queralt, com a acte simbòlic i reivindicatiu de la natura respecte a la intransigencia municipal i per contestar que el progrés sempre hauria d’aportar qualitat, i no pas la destrossa definitiva d’un espai natural.

Podeu trobar informació sobre la campanya, així com encarregar material (banderoles, enganxines, etc) al web de la plataforma:
www.salvemelcalamot.org
També hi ha informació de la campanya a
www.defgol.com/pages/campanyaponent i
podeu trobar els antecedents de la llarga lluita contra el Pla de Ponent a:
www.amics21.com/pladeponent.

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Per comentar aquesta acció, el portaveu de la Plataforma oferirà diumenge , dia 26, unes declaracions als mitjans de comunicació. El punt de trobada serà al Parc del Mil.leni de Gavà, a les 11 hores.


COMUNICAT DE LA PLATAFORMA NO al PLA DE PONENT
ACTE REIVINDICATIU AL PARC DEL CALAMOT
La plataforma reclama un debat públic sobre el projecte
Gavà, 16 de març de 2006
La Plataforma No al Pla de Ponent realitzarà un acte reivindicatiu el proper dissabte dia 18 de març, a les 12 hores de matí, al cim del Parc del Calamot. L’acte serà una acció puntual realitzada per una selecció de col·laboradors i col·laboradores de la plataforma, i consistirà en l’estesa d’una pancarta reivindicativa en un punt emblemàtic i molt visible del parc. Durant la resta del matí, es col·locaran altres cartells per tot el territori afectat. No es tracta de cap convocatòria massiva.

Des d’aquest indret, mirant cap al massís de Garraf, es poden veure els turons del Calamot i Caçagats, i tot el territori que serà trinxat pel projecte urbanístic del Pla de Ponent. D’aquesta manera, la Plataforma segueix reclamant la conservació íntegra i per sempre de tots els espais naturals afectats per aquest pla urbanístic.

La plataforma creu que els arguments municipals no tenen cap tipus de credibilitat, i és per això que seguirà responen amb contundència a la propaganda municipal. Davant la intransigència municipal en dialogar, la plataforma demana un debat públic sobre el pla de ponent a través dels mitjans de comunicació municipals, que permeti la difusió de la pluralitat d’opinions que genera el projecte urbanístic. En aquest sentit, entre les activitats que estan preparant activistes de la Plataforma, hi ha una processó laica, prevista com a acte massiu, pels volts de la Setmana Santa, en què el tema central serà la comunicació.

No hay comentarios: