domingo, 9 de diciembre de 2007

CAMPAÑAS

GAVÀ, 30 I 31 DE MAIG

LA MARXA PEL DECREIXEMENT ARRIVA A GAVÀ

Esteu convidats als actes que hem preparat:

DIA 30
- 18'30: Arribada i Benvinguda de la Marxa a la PLAÇA SETGE DELS MARTIRS DEL 1714
- 19'30: Xerrada/Taller: "Què és i com es practica a ni8vell local el Decreixement? al CASAL SANT JORDI
- Nit: "Petita gran trobada de Rodamons", al BAR RODAMON


DIA 31
-10'30h (Sortida Nova Piscina Municipal): "La volta al bosc en 80 impactes". Visita guiada pel Grup Ecologista Les Agulles a les àrees més afectades pel controvertit "Pla de Ponent"
- 16'00h (Sortida CEIP Marcel.lí Moragas): "Masovers i masoveres del segle 21". Presentació del projecte de decreixement i permacultura de Ca N'Amat.

Aquesta és una proposta d’acció conjunta als diferents col•lectius i individuals de Barcelona per realitzar una marxa pel decreixement per tota la ciutat des del 27 d’abril fins al 3 de juliol, en el marc de la Marxa Temps de Re-voltes que en aquests moments està recorrent les comarques catalanes.

El passat 10 de febrer va començar la Marxa Temps de Re-voltes, que durant dos mesos i mig recorre una trentena de comarques catalanes en bicicleta per reflexionar, intercanviar i crear alternatives al model de vida actual entre les organitzacions i persones de cada territori que volem posar en marxa el decreixement. Amb aquests objectius, a les diferents localitats es proposen activitats (xerrades, tallers, ...) per presentar les propostes del decreixement, aportar reflexions entorn del context actual de crisi energètica i profunditzar en els mecanismes financers que condicionen la nostra manera de viure.

Podeu consultar més sobre Decreixement a http://www.decreixement.net/


======================================================================


Mucha gente tenemos ganas de luchar para proteger nuestro patrimonio natural, porque no queremos perder calidad de vida, por ello, no nos resignemos ni nos conformemos. Tenemos que trabajar para hacer cierta aquella frase célebre que dice que "la única batalla que se pierde es la que se abandona"

La Fundación Trifolium y el Grupo Ecologista Quercus os invitan a asistir a la jornada que están preparando para el 29 de Septiembre, 2007, en el Parque de la Torre Lluc, de la localidad de Gavá con el propósito de informar y concienciar a la población y a las administraciones de la importancia y urgencia de preservar el paraje del Calamot, en el que se prevee la construcción de cerca de 5.000 viviendas.


Las dos entidades se han unido para aunar esfuerzos y reivindicar la creación de un parque como única alternativa, del que se beneficiarán ciudadanos y naturaleza, entendiendo que este lugar se debe conservar para las generaciones venideras.

Se prevee una rueda de prensa a las 12:30 de la mañana del mismo día 29 en la carpa de la exposición.




Mirad sobre todo a partir de la página 14.
Es un documento muy importante. A pesar de que tiene que informar favorablemente el proyecto (ya que evidentemente cumple las leyes), menciona toda una serie de modificaciones que se tendrían que realizar para que la urbanización no afectase negativamente los valores ambientales. En otras palabras, CORROBORA LA OPINIÓN DE EUiA en referencia a los efectos negativos sobre el medio ambiente.

Además, menciona que antes de iniciarse las obras, el proyecto se tendrá que someter a Declaración de Impacto Ambiental, un trámite donde se pueden forzar una serie de modificaciones como las que el propio documento relacionaPor todo eso, creo que es el momento de mantener la lucha de la manera más inteligente posible, ya que ESTAMOS CARGADOS DE RAZÓN

No hay comentarios: