viernes, 14 de marzo de 2008

8ª PROCESSÓ CÍVICA A GAVÀ

Processó Cívica 08 – Gavà – Fraternitat

MANIFEST

Germanes, germans,

Les persones aquí presents pensem que un altre món ja és possible, i el fet de compartir aquesta idea ens agermana. Però, volem deixar clar que per Fraternitat no entenem cap societat tancada, ni cap sentiment limitat a un grup sinó obert a totes i cadascuna de les persones amb les que compartim l’hàbitat Terra. Mirem-nos als ulls i les diferències aparents desapareixeran.

Tot i així, des de processó cívica entenem la Fraternitat en el sentit més ampli de la paraula, perquè no només ens cal compartir el que tenim, les idees i el coneixement, per créixer com a persones, sinó que creixem plegades amb altres espècies que cal respectar, com les que ens han acompanyat en el trajecte (fotos de la fauna del connector biològic de Gavà) i moltes altres, que no hi han estat representades i amb les quals compartim les riqueses del medi natural. Observem-les, mirem-les als ulls i les entendrem. Amb elles compartim una part important de l’ADN, però, per altra banda, el territori compartit és el lligam que ens agermana a animals i vegetals.

Si ens despullem i ens abracem a un arbre, la nostra pell nua entra en contacte amb l’escorça i podem sentir que, l’arbre, és un ésser tan viu com nosaltres. Després de viure una experiència així ja no podem agredir inútilment a un altre arbre. Si ens descalcem i trepitgem l’herba i el nostre tacte respecta i s’adapta a les textures i formes de les plantes, és produeix un contacte que ens hi uneix i en certa forma ens hi agermana. Aquest contacte és l’”equivalent” de l’amor i respecte que ens tenim entre alguns humans, però, aquesta simbiosi depèn del desenvolupament dels sentits, de l’educació, i del grau de maduresa i consciència de cadascú.

Aquest concepte global de Fraternitat és el que volem estendre entre la ciutadania.

Ara, com a símbol d’aquesta fraternitat universal, que vindiquem per fer possible un altre món, i per acabar aquest acte d’avui, us demanem que us mireu als ulls i us abraceu.

Gràcies a totes i tots per haver participat a la 8a processó cívica de Gavà i molt especialment a les i els timbalers de Viladecans, al poeta Joan Albert de la Peña i a Jordi Ribó, a la Companyia Jove i al grup infantil de L’Aula de Dansa i als Amics de la Música de Gavà.

Una abraçada!
De tot ♥,
Processó Cívica 08 - Gavà.

Josep Cardona


No hay comentarios: