jueves, 20 de diciembre de 2007

MALAS NOTICIAS PARA NUESTRO ENTORNO NATURAL

Las fuerzas de los partidos de Izquierda contra el Pla de Ponent van menguando, como se puede ver en la noticia que sigue. El tono de sus protagonistas es triunfalista, cuando debería ser avergonzado, si más no, por cambiarse de chaqueta tan descaradamente.

Nadie duda que la unión hace la fuerza y que juntos se consiguen más cosas que enfrentándose. Pero... ¿había que pagar un precio tan alto?. ¿Podremos explicar a nuestros nietos que para conseguir: "incrementar les polítiques social, d'acord amb les disponibilitats econòmiques, fent especial incidència en les que tenen a veure amb l'educació, la igualtat, la integració, el foment de la justícia social, la infància i l'adolescència, la preservació del medi ambient i les polítiques d'igualtat de gènere" teníamos que renunciar a: " ratifiquen el seu dret a discrepar en qüestions que no entrin en contradicció amb aspectes fonamentals de l'acció de govern"?

La primera, el PLA DE PONENT, como dice más abajo.

Tan precaria es la Izquierda de Gavà que necesita gobernar a un precio "de ÚLTIMAS REBAJAS"? ¿Es que no saben los pactistas ICV y EUyA que en una democracia hace tánto servicio útil la oposición como el gobierno? ¿o es que los sillones del poder son irresistibles?


La Noticia:

Dimecres, 19 de desembre de 2007

EL BRUGUERS.CAT

Pacte de govern entre el PSC i ICV-EUiA per a la millora de la qualitat de vida dels gavanencs i gavanenques

L'acord, signat per representants del PSC i ICV-EUiA davant de l'alcalde, Joaquim Balsera, tindrà vigència durant el mandat municipal 2007-2011 i és fruit de les coincidències programàtiques quant al model de ciutat i la prestació de serveis adreçats al benestar de les persones

El Pacte de govern recull el compromís d'ambdues formacions d' impulsar un conjunt d'iniciatives socials i mediambientals i de garantir un desenvolupament urbanístic ordenat i sostenible. Així mateix, garanteix una mútua col·laboració fonamentada en el respecte i la lleialtat institucional i el compromís d'ambdues formacions de governar sota els principis d'eficàcia, d'economia i d'eficiència si bé ratifiquen el seu dret a discrepar en qüestions que no entrin en contradicció amb aspectes fonamentals de l'acció de govern. PSC i ICV-EUiA reconeixen la proporcionalitat de cadascuna d'elles que garanteix l'aportació de les diferents sensibilitats de la majoria de la ciutadania. Els dos representats del Grup Municipal d'ICV-EUiA al Plenari, Emma Blanco i Javier García Galceran, entraran a formar part del Govern municipal, integrat en aquests moments pel PSC, que va obtenir la majoria absoluta en els darrers comicis municipals. Emma Blanco serà regidora delegada d'Igualtat i Ciutadania i Javier García Galceran, regidor delegat de Medi Ambient.

L'alcalde, Joaquim Balsera, ha felicitat ambdues formacions per haver arribat a un acord "que ens permetrà afrontar aquest mandat municipal amb més força. Serem 14 regidors i regidores de govern i per tant, incorporarem més sensibilitat d'esquerres, més sensibilitat progressista al govern municipal cosa que ens ha de permetre millorar les condicions de treball i, en definitiva, de la ciutat de Gavà". Balsera ha destacat que per al govern municipal que ell presideix, "la forma d'entendre la governabilitat és afegint, no separant. Incorporem altres sensibilitats de l'esquerra, tal com la ciutadania ho va expressar a les urnes votant un àmplia majoria d'esquerres. És per tant la nostra responsabilitat incorporar altres formacions perquè les polítiques que l'Ajuntament pugui desenvolupar siguin el més semblants possibles a la realitat social dels gavanencs i les gavanenques que, sens dubte, és una realitat d'esquerres i progressista". L'alcalde també ha destacat que PSC i ICV-EUiA "també pacten la discrepància i això és fonamental. Som tres formacions polítiques les que avui hem signat aquest acord que com és lògic i legítim podem discrepar, cosa que en política és molt sa i enriquidor".

La portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA, Emma Blanco, ha qualificat el pacte com a molt important "que s'ha de traduir en una millora en la política del dia a dia, en la política de la quotidianitat. Han estat mesos de negociació, d'intentar trobar el consens en els nostres programes electorals per fer unes polítiques d'esquerres i que incorporin sensibilitats diferents per influir sobretot en aspectes mediambientals i socials".

Per la seva banda, el secretari d'Organització i Finances del PSC de Gavà, José Obispo, ha valorat "molt positivament" el Pacte de govern "perquè, per sobre de les discrepàncies que han existit i existiran, hem estat capaços d'arribar a aquest important acord per a la ciutat". Obispo també ha destacat que "malgrat que el PSC té majoria per governar hem tornar a demostrar la nostra sensibilitat i esforç per incorporar altres formacions d'esquerra al govern de la ciutat".

El Pacte recull el compromís d'incrementar les polítiques social, d'acord amb les disponibilitats econòmiques, fent especial incidència en les que tenen a veure amb l'educació, la igualtat, la integració, el foment de la justícia social, la infància i l'adolescència, la preservació del medi ambient i les polítiques d'igualtat de gènere, entre d'altres. A més, elaboraran el Pla d'Actuació Municipal 2007-2011 com a instrument de treball i concreció de les diferents actuacions a desenvolupar en aquest mandat.

El docuemnt estableix un seguit de prioritats que abasten tots els aspectes que contribueixen a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania. Així, quant al serveis a les persones, en destaquen la millora de la sanitat pública, amb la construcció d'un tercer CAP que inclogui noves especialitats mèdiques; un programa d'horts lúdics a la ciutat; la creació de la Casa de les Famílies; accions contra la drogadicció; bonificacions per a les famílies amb menys recursos i per bones pràctiques i conservació del medi ambient, i increment de les polítiques d'atenció a la gent gran.

L'educació és un altre dels aspectes en què s'incideix en el document. Així, i amb l'objectiu de fer de Gavà una ciutat educadora, s'acorda continuar amb el desenvolupament del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), potenciar mesures per reduir l'absentisme escolar, ampliar l'horari de les sales d'estudi, articular una xarxa de camins escolars, potenciar l'esport base, establir una xarxa educativa de formació reglada i no reglada per a persones adultes, promoure la creació d'una Escola Oficial d'Idiomes i consolidar Gavà com a ciutat educadora Amiga de la Infància, treballant per la posada en marxa de noves escoles bressol públiques.

Fer de Gavà una ciutat inclusiva, solidària i igualitària és una de les prioritats. Per això, es potenciaran les polítiques del temps i de conciliació així com les activitats adreçades a promoure la cultura de la pau, solidaritat i civisme. El desenvolupament del Pla de Nova Ciutadania, la reserva d'habitatges tutelats per a gent gran i persones amb disminucions en les promocions del Pla d'habitatge, juntament amb el foment del respecte per qualsevol orientació vital i sexual són altres dels punts destacats.

Altres prioritats que estableix el Pacte són: implementar polítiques de joventut, millorar l'accés dels joves a l'habitatge, potenciar les eines de participació ciutadana, elaborar un pla de millora dels mercats municipals, potenciar el Parc Agrari del Baix Llobregat i de la Fira d'Espàrrecs, impulsar el turisme verd, elaborar el Pla Estratègic de la Cultura, millorar les instal·lacions i equipaments destinats a les entitats, impulsar la creació de l'Oficina del Canvi Climàtic, realitzar un Pla de mobilitat, crear el Centre d'Interpretació de la Natura a ca l'Horta i fomentar la recollida segregada.

La millora de la ciutat i la creació d'habitatge assequible són altres dels aspectes que es recullen en el Pacte. Així, PSC i ICV-EUiA acorden establir un nou Pla de millora de barris i crear nous centres cívics. Quant a l'habitatge, el document reconeix que el Pla de Ponent és un instrument per afavorir el desenvolupament de la ciutat, especialment pel percentatge d'habitatges assequibles. La primera fase de la primera etapa té el consens dels dos grups polítics. Quant a la segona fase de la primera etapa, ICV-EUiA recomana que es considerin les recomanacions de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, vetllant per la conservació del corredor biològic. La coalició també exposa la seva disconformitat pel que fa a la segona etapa del pla. El Pacte de Govern també recull el desenvolupament del Pla Local d'Habitatge i la potenciació de l'Oficina Local d'Habitatge i del paper de mediació de l'Ajuntament respecte els habitatges de lloguer.

Arran del Pacte, el Grup Municipal d'ICV-EUiA s'incorpora al govern de la ciutat i assumeix les competències de Medi Ambient, Drets Civils, Llibertat i Identitat Sexual, Polítiques d'Igualtat i mediació social, Conciliació laboral i de les polítiques d'usos del temps, Pla d'inclusió i Nova Ciutadania i Pla Municipal d'Immigració i Polítiques de gènere incloent el Programa Municipal de la Dona. Aquestes competències es concretaran en el posterior decret de delegació d'Alcaldia. Així mateix, els dos regidors d'ICV-EUiA, Emma Blanco i Javier García Galceran, s'incorporen al govern dins l'estructura establerta d'àmbits de gestió, com a regidors delegats.

Finalment, el document estableix la creació d'una Comissió de Seguiment que es reunirà trimestralment, de manera ordinària, o quan les parts ho requereixin. Aquesta comissió estarà integrada per José Obispo, secretari d'Organització i Finances del Partit dels Socialistes de Catalunya; Raquel Sánchez, portaveu del Grup Municipal Socialista i Víctor Carnero, portaveu del Govern Municipal i d'altra per Emma Blanco, portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA; Javier García Galceran, president d'ICV de Gavà, i Manuel Romero, responsable d'Organització d'EUiA de Gavà.

1 comentario:

Àlex dijo...

Al final, en contra del que alguna gent deia, l'únic partit que ha estat sempre en contra del Pla de Ponent i que ha treballat i treballa perquè no es faci és Esquerra Republicana de Catalunya. La resta han estat tripijocs i venedors de fum, des del mateix Heredia (ICV) que va passar de manifestar-se contra el Pla de Ponent a donar-hi tot el seu suport fins a l'Emma Blanco (EUiA) que serà molt alternativa i molt guai, però quan li han donat un càrrec (i un bon sou, tot s'ha de dir) s'ha deixat els principis en un calaix a casa, ben guardadets. L'Emma Blanco també ha fet un bon canvi, des d'assistir a les reunions de la Coordinadora contra el Pla de Ponent (RIP) fins a defensar-lo a capa i espasa. Un bon exemple d'integritat, sí senyor.